‘- kg kiselog ribanog kupusa
– 1/2 kg mljevenog mesa
– 200 g riže
– 1 luk
– 1 žlica mljevene slatke ili ljute paprike
– sol i papar

Luk sitno isjeckajte i kratko ga propržite na malo masnoće. Kada luk zastakli dodajte rižu, pržite još 2-3 minute pa nalijte 3 dl vode. Poklopite i na najslabijoj temperaturi kuhajte dok riža ne upije svu vodu. Kada je riža upila svu vodu, dodajte mljeveno meso, posolite i popaprite, sve dobro promiješajte i poklopite. U drugoj posudi na malo masnoće propržite kupus. Vatrostalnu posudu premažite uljem. Sipajte polovicu proprženog kupusa, preko njega mješavinu mesa i riže, a preko mesa opet red prženog kupusa. Preko svega sipajte jednu veliku čašu vode (2,5 – 3 dl), poklopite ili umotajte u aluminijumsku foliju i stavite u pećnicu na 170-200°C. Pecite na istoj temperaturi oko sat vremena ili dok kupus ne porumeni.

Prethodni članakKisela juha od janjetine
Sljedeći članakPjenasta torta od čokolade i marelica
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.