Sastojci:

– 80 dag očišćenih fileka
– 20 dag masnije dimljene pancete ili kobasica
– 300 ml rajčice/ može pelati/
– 3 jušne žlice ulja
– glavicu usitnjenog luka
– 2 češnja usitnjenog češnjaka
– mrkva
– malo celera
– majčine dušice
– prešin
– origano
– sol
– papar po ukusu

Priprema:

Nabavite već kuhane fileke ili ih stavite u posoljenu vodu i kuhate na laganoj vatri dok ne postanu mekane.

Na zagrijanom ulju propirjate usitnjeni luk, mrkvu celer i češnjak, dodajte narezanu pancetu i dinstajte dok ne posmeđe.

Kuhane fileke narežite na manje komade pomiješajte sa začinskim biljem i rajčicama pa dodate dinstanoj smjesi.

Sve promiješate, dolijte malo vode i zakuhjte. Smanjite vatru i nastavite kuhati još 30 minuta.

Poslužite toplo s ribanim parmezanom.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakNovi uvjeti uporabe pesticida
Sljedeći članakBiftek s povrćem
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.