width=– 50 dag krumpira
– luk
– 20 šampinjona
– 4 bifteka po 15 dag
– sol
– papar
– 20 dag maslaca
– staklenka ukiseljena miješanog povrća
– oguljeni kiseli krastavac
– 12 žlica goveđeg temeljca ili bistre juhe

Ogulite i operite krumpire, narežite ih na kockice i kuhajte u malo vode 5 minuta. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Očistite i operite šampinjone pa ih narežite na tanke ploške. Operite, posušite i istucite odreske. Natrljajte ih soli i paprom. Zagrijte u tavi žlicu maslaca pa pržite odreske pola minute sa svake strane. Potom ih izvadite i zagrijte preostali maslac. Na njemu prepržite luk da postane staklast. Stavite ga ustranu. Narežite krastavac na kockice. U posudu s poklopcem stavite krumpire, šampinjone, miješano povrće i krastavac. Prelijte ih temeljcem ili juhom. Stavite odozgo odreske pa ih prelijte maslacem s lukom. Poklopite posudu i pirjajte 3 minute na jakoj vatri. Potom skinite sa štednjaka i ostavite stajati još 4 minute.

Prethodni članakFileki
Sljedeći članakZapečeni makaroni
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.