width=– 50 dag krumpira
– luk
– 20 šampinjona
– 4 bifteka po 15 dag
– sol
– papar
– 20 dag maslaca
– staklenka ukiseljena miješanog povrća
– oguljeni kiseli krastavac
– 12 žlica goveđeg temeljca ili bistre juhe

Ogulite i operite krumpire, narežite ih na kockice i kuhajte u malo vode 5 minuta. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Očistite i operite šampinjone pa ih narežite na tanke ploške. Operite, posušite i istucite odreske. Natrljajte ih soli i paprom. Zagrijte u tavi žlicu maslaca pa pržite odreske pola minute sa svake strane. Potom ih izvadite i zagrijte preostali maslac. Na njemu prepržite luk da postane staklast. Stavite ga ustranu. Narežite krastavac na kockice. U posudu s poklopcem stavite krumpire, šampinjone, miješano povrće i krastavac. Prelijte ih temeljcem ili juhom. Stavite odozgo odreske pa ih prelijte maslacem s lukom. Poklopite posudu i pirjajte 3 minute na jakoj vatri. Potom skinite sa štednjaka i ostavite stajati još 4 minute.

Prethodni članakFileki
Sljedeći članakZapečeni makaroni
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.