width=– 40 dag tjestenine (maleni pužići)
– žlica maslinova ulja
– 300 g šampinjona
– 1 žlica mješavine začina
– žlica koncentrata rajčice
– 600 ml mlijeka
– žličica brašna
– 1 žlica senfa
– 30 dag mozzarelle
– parmezan
– sol
– papar

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite. Na ulju propirjajte narezane šampinjone. Pospite brašnom i promiješajte. Lagano zalijevajte mlijekom uz miješanje i prokuhajte oko 5 minuta. U umak dodajte mješavinu začina, senf, rajčicu, sol, papar i polovicu sira narezanog na kockice te kuhajte još 1 do 2 minute dok se umak ne zgusne. Tjesteninu stavite u vatrostalnu posudu koju premažite maslacom, prelijte umakom, pospite parmezanom i ostatkom mozzarele koju naribajte pa stavite u prethodno zagrijanu pećnicu da se zapeče.

Prethodni članakBiftek s povrćem
Sljedeći članakMedena srca
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.