Potrebne namirnice: 250 g krasnica, 2 dl kiselog vrhnja, 2 žlica senfa, 1 žlica brašna, tjestenina, ulje, maslac, limun, sol, papar, peršin.

Postupak pripreme: Krasnice očistiti, narezati na ploškice i staviti u posudu zajedno s uljem i maslacem, sokom od limuna i malo vode. Kuhati poklopljeno petnaestak minuta uz povremeno miješanje. Posoliti, popapriti, izvaditi rupičastom žlicom i staviti u zdjelu. U međuvremenu od maslaca i brašna napraviti blijedu zapršku. Zaliti sokom u kome su se kuhale krasnice. Kuhati još pet minuta. Dodati kiselo vrhnje i kuhati par minuta. Dodati senf i kratko prokuhati. Izvađene krasnice preliti umakom, promiješati i posuti peršinom.

Posluživanje: poslužiti s kuhanom tjesteninom.

Savjet: krasnice se mogu zamijeniti đurđevačama ili šljivovačama.

Pročitajte još:

Smrči, smrči, smrčak

Rižoto sa smrčcima i šparogama

Čips od tigraste busenjače