Čupava Kata. Mnogima jedan od omiljenih kolača je ova tradicionalna pita od oraha i džema čiji odličan i nezamjenjiv okus čarolijom vraća u djetinjstvo.
Tijesto:
– 3 žumanjka
– 3 žlice šećera
– 15 dag margarina
– 30 dag brašna
– 1 prašak za pecivo
– 3 žlice mlijeka
Nadjev:
– 15 dag oraha
– 3 bjelanjka (snijeg)
– 20 dag šećera u prahu
– marmelada
Priprema: Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte sve ostalo i zamijesite tijesto. Razdijelite na 3 dijela, razvaljajte na veličinu lima. Prvi dio stavite u lim, premažite marmeladom, položite drugi dio tijesta, prekrijte nadjevom, a treći dio tijesta naribajte i pecite na 180 °C.
Recept Čupava Kata potražiet u knjizi „Kolači – čarolija užitaka“