Biskvit:
✦4 bjelanjka
✦4 žlice šećera
✦4 žlice oštrog brašna
Priprema: Istući bjelanjke u čvrst snijeg postupno dodavajući šećer. Na kraju dodati brašno i špatulom lagano izmiješati. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 28 x 20 cm. Peći na 180 °C, 15 – 20 minuta. Ostaviti da se ohladi.
Žele:
✦500 g jagoda
✦5 žlica šećera
✦1 vanilin šećer
✦200 ml vode
✦2 pudinga od jagode (ili vanilije)
Priprema: Jagode usitniti štapnim mikserom u pire, pošećeriti i staviti kuhati. U vodi razmutiti puding i ukuhati u jagode. Kuhati oko minutu i vruće preliti po biskvitu. Ohladiti.
Krema:
✦4 žumanjka
✦2 cijela jaja
✦100 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦500 ml mlijeka
✦65 g oštrog brašna
✦125 g margarina
Priprema: Pjenjačom izmiješati žumanjke, cijela jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati malo mlijeka i brašno pa sve dobro izmiješati tako da ne bude grudica. Ostatak mlijeka staviti na vatru, pa ukuhati smjesu od žumanjaka ulijevajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajući. Kuhati dok se ne zgusne. Pokriti prozirnom folijom i malo ohladiti, pa u mlako umiksati margarin sobne temperature. Premazati po želeu.
I još:
✦2 šlag pjene
✦200 ml hladnog mlijeka
Priprema: Na kolač staviti šlag pripremljen prema uputi s pakiranja sa 200 ml hladnog mlijeka.
Recept iz knjige Moji voćni kolači