Potrebne namirnice: očišćeni klobuci tigraste busenjače, mladi izbojci hmelja, cvjetovi srijemuša, mladi listovi vlasca, brašno, kiselo vrhnje, morska sol aromatizirana suhim začinskim biljem, biljno ulje, maslinovo ulje, voćni ocat.

Postupak pripreme: u vrelo ulje staviti klobuke prethodno nasoljene i u brašno uvaljane klobuke tigraste busenjače i peći kao čips. Pečene klobuke izvaditi na upijajući papir, a u vrelo ulje na kratko ubaciti cvjetove srijemuša i izvaditi na isti papir. U drugoj posudi u zasoljenoj vodi blanširati mlade izbojke hmelja.

Posluživanje: poslužiti s umakom od kiselog vrhnja, aromatizirane soli i sitno sjeckanog vlasca. Blanširane izbojke hmelja začiniti maslinovim uljem i voćnim octom.

Savjet: čips se može napraviti i od klobuka gljiva šljivovača koje se uvaljaju u kukuruzno brašno.

Pročitajte još:

Smrči, smrči, smrčak

Rižoto sa smrčcima i šparogama

Krasnice s umakom od senfa