Tijesto:
– 2 dag kvasca
– 2 – 3 žlice tople vode
– 2 žličice šećera
– 32 dag glatkog brašna
– ½ žličice soli
– 2 žlice maslinovog ulja
– oko 2 dcl tople vode

Ostalo:
– 40 dag džema od jagode
– 0,3 dcl vode
– 30 dag jagoda

Priprema tijesta:

Umutiti mrvljeni kvasac u 2 – 3 žlice mlake vode sa šećerom i žličicom brašna, kako bi se aktivirao. Brašnu dodati sol, ulje, aktivirani kvasac, pa dodajući toplu vodu, umijesiti mekano tijesto. Ostaviti da se diže dok se volumen ne udvostruči. Dignuto tijesto razvaljati na veličinu 2 okrugla kalupa za pizzu ili jedan pravokutni od pećnice.

Ostalo: Premazati džemom razrijeđenim s vodom. Peći oko 8 – 10 minuta na 220 °C. Jagode očistiti i narezati na ploške, pa poslagati na pečenu pizzu. Pustiti da se džem malo ohladi pa poslužiti.

 

Recept iz knjige: Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakPogačice s maslinama
Sljedeći članakKisela juha od janjetine
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.