width=Tijesto:
– 25 dag maslaca
– 1 prašak za pecivo
– 2 žličice soli
– 2 dcl kiselog vrhnja
– 50 dag oštrog brašna
– 10 dag maslina

Premaz:
– 1 jaje
– par žličica mlijeka

Priprema tijesta: Maslac sobne temperature pomiješati s praškom za pecivo, soli i vrhnjem. Postupno dodavati prosijano brašno i sjeckane masline, pa umijesiti glatko tijesto. Razvaljati na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od 1 cm, pa kalupom rezati pogačice. Slagati na lim obložen papirom za pečenje.

Priprema premaza: Premazati mješavinom umućenog jaja s mlijekom. Peći na 200 °C, 10 minuta.

 

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka

Prethodni članakZa podizanje nasada voća 383 tisuće kuna iz IPARD-a
Sljedeći članakSlatka pizza
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.