– 350 g tamnog pšeničnog brašna
– 150 g margarina
– 2 jaja
– 1 prašak za pecivo
– 1 kiselo vrhnje
– 1 žličica soli

NADJEV:
-3 svježe kobasice ili hrenovke

U posudi umiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, 2 jaja i kiselo vrhnje, te zamijesite tijesto. Tijesto ostavite stajati u hladnjaku 30 min. Ohlađeno tijesto razvaljajte u koru debljine 0,5 cm i premažite rastopljenim margarinom, te ga zarolajte i vratite u hladnjak da odmara 1 sat. Ponovite postupak nekoliko puta. Nakon što ste dobili lisnato tijesto, razvaljajte ga i pomoću čaše napravite krugove od tijesta. U sredinu svakog kruga stavite komadić svježe kobasice. Krajeve svakog kruga spojite i napravite kuglicu. Kuglice slažite u namazani lim za pećenje, premažite umućenim jajima i pospite kimom.Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 30 minuta.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakOkrijepljujuća juhica
Sljedeći članakBavarski obrok
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.