width=– 500 g purećeg filea
– 600 g raznih gljiva
-100 g oraha
– 1 žlica mrvljenih suhih crnih trubača
– 1 crveni luk
– 1dcl mlijeka
– 2 žličice gustina za umake
– malo slanine
– ulje
– kockica maslaca
– timijan
– sol, papar
– peršin i/ili celer
– 1/2 žličice češnjaka u prahu
– 1/2 žličice muškatnog oraščića

Meso narežite na trakice, gljive na ploškice, orahe grublje nasjeckajte. Nasjeckajte luk i slaninu na sitno, a celer i peršin naribajte. Prodinstajte kratko luk i slaninu na malo ulja. Kada luk omekša dodajte meso i orahe, malo posolite, te pirjajte uz miješanje dok meso ne poprimi jednaku boju sa svih strana. Zatim dodajte gljive, kockicu maslaca, trubače, timijan, posolite i popaprite, podlijte s malo vode te poklopite na kratko dok se gljive ne opuste. Dodajte celer i peršin, podlijte s malo vode i ostavite da se kuha oko 20-tak minuta uz povremeno miješanje. Na kraju dodajte mlijeko u koje ste umiješali gustin, češnjak u granulama i muškatni oraščić i pustite da još kratko provrije dok se ne zgusne.

Prethodni članakStupanje u posjed i zakoni
Sljedeći članakJuha od kukuruza
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.