Jesenske fritule

24

Tijesto:
– 1 šalica brašna
– 1 žličica kvasca
– 1/2 žličice soli
– 1 žličica šećera
– 1 jaje
– 1 prašak za pecivo
– 2/3 šalice toplog mlijeka

Sastojci:
– 1 šalica bundeve
– 1/2 paprike
– 2 žlice korijandera
– 1 žlica peršina
– 1/2 žličice chillia u prahu
– 1/2 žličice papra
– ulje

Bundevu narežite na kriške i odstranite koštice i vlakna. Ako su prevelike, možete ih narezati na manje komade. Stavite na tavu za pečenje i prelijte uljem i pecite na 200º C oko 30 minuta. Kad je bundeva gotova, ostavite je da se malo ohladi, zatim žlicom izvadite mekani dio, a koru bacite, te još malo izgnječite vilicom i stavite u manju zdjelu da se ohladi.

Za tijesto u zdjelu stavite brašno pomiješano s praškom za pecivo i dodajte sol. U šalicu do pola ulijte toplu vodu, zatim dodajte kvasac i šećer, te dobro promiješajte i ostavite da miruje 5 -10 minuta. Kvasac dodajte u sredinu brašna i s kuhačom promiješajte. Zatim dodajte jaje i polako ulijte toplo mlijeko i sve zajedno promiješajte. U tijesto dodajte zgnječenu bundevu, peršin i korijander, nasjeckanu papriku, chilli papričicu, chilli u prahu i papar. Dobro promiješajte i ostavite na toplome oko 45 minuta dok se količina ne udvostruči. U dublju tavu dodajte ulje u dovoljnoj količini da prekrije dno, te u vruće ulje žlicom dodajte malo tijesta i pecite oko 1-2 minute svaku stranu ili dok ne dobije lijepu zlatnu boju.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakMeksička juha
Sljedeći članakNugat torta
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.