Crno – bijeli kolačići

127

Tijesto
– 15 dag margarina
– 10 dag šećera
-1 vanilin šećer
– 1 jaje
– 25 dag oštrog brašna
– 5 dag tamnog kakaa

Krema
– 4 žumanjka
– 10 dag šećera u prahu
– sok i korica od 1 naranče
– 2 žlice oštrog brašna
– 20 dag margarina
– 1 žlica slatkog vrhnja
– topljena čokolada i ukrasne mrvice

Izradite margarin zajedno sa šećerom i vanilin šećerom da bude pjenast. Dodajte jaje i miksajte. Zatim dodajte i brašno i kakao i mutite dok ne dobijete finu smjesu. Tijesto stavite u namašćene kalupe za tortice i ostavite ga barem 15 minuta u frižideru da se ohladi. Tortice zatim pecite 15 minuta na 180 º. U međ uvremenu, žumanjke, šećer, brašno, sok i koricu od naranče izmiješajte i kuhajte na pari. Ohladite i dodajte pjenasto izra đen margarin i vrhnje. Dobivenu smjesu nanesite pomoću slastičarske vrećice na biskvit. Kolačiće ukrasite topljenom čokoladom i ukrasnim mrvicama.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakTortellini punjeni s divljači
Sljedeći članakGrasshopper – koktel
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.