Tortellini punjeni s divljači

59

Tijesto
– 4 jaja
– 4 žlice suncokretovog ulja
– 40 dag brašna
– prstohvat soli

Nadjev
– 25 dag od buta, prsa ili plečke mlađ eg
    vepra
– 2 ljutike očišćene
– 1 češanj češnjaka
– maslac
– sol
– papar
– 1 dcl desertnog vina
– 2 žumanjka
– 2 žlice vrhnja

Nadjev ćete dobiti tako što ćete očišćeno i na kockice narezano meso prodinstati na maslacu, zajedno s narezanom ljutikom i češnjakom. Namirnice začinite i zalijte desertnim vinom. Dinstajte dok se vino ne izgubi. Ostavite da se fil ohladi preko noći. Sutradan izmeljite meso, dodajte mu žumanjke i vrhnje, te sve dobro promiješajte kuhačom. Tijesto dobro umijesite i ostavite sat vremena da se odmori. Nakon toga ga razvucite valjkom na debljinu od 2 mm. Režite krugove i na svaki kružić dodajte malo fila. Rubove premažite bjelanjkom, spojite u polumjesece i dobro pritisnite, te ih presavinite. Kuhajte ih u slanoj vodi oko 10 minuta dok ne isplivaju na površinu. Tortelline možete poslužiti uz umak od rajčica i ribani parmezan.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakKnedli od špeka
Sljedeći članakCrno – bijeli kolačići
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.