Za mesne okruglice:
– 200 g pilećeg bijelog mesa (samljevenog)
– 1 jaje
– 2 žlice parmezana (ili nekog drugog sira)
– 2 žlice krušnih mrvica
– sol, papar
Za juhu od povrća:
– 1-2 režnja češnjaka
– 2 mrkve
– 1 pastrnjak
– 1 celer stabljika
– 1 šalicu graška
– 2 lista kelja
– peršinov list
– 1-2 žlice ulja
– sol i papar po ukusu
Priprema:
Za juhu: Očistite i operite povrće. Mrkvu, celer stabljiku i pastrnjak isjeckajte na komadiće. U lonac stavite ulje, dodajte sitno isjeckani režanj češnjaka. Kratko propržite i dodajte mrkvu, celer, pastrnjak i grašak te izrezane listove kelja. Dopunite s oko 1 litrom vode. Posolite i popaprite te kuhajte poklopljeno na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.
Za mesne okruglice: Stavite meso u posudu i dodajte parmezan, krušne mrvice i jaje. Posolite i popaprite pa sve dobro izmiješajte. Od ove smjese napravite okruglice. Ako vam se učini da je smjesa rijetka dodajte još sira ili krušnih mrvica.
Nakon 15 minuta kuhanja povrća, dodajte jednu po jednu okruglicu u juhu. Kuhajte sve zajedno još 10 minuta. Nekoliko minuta prije kraja kuhanja dodajte nasjeckani peršinov list.
Po želji jelo posipajte ribanim sirom ili dodajte vrhnje.