Povrtna juha s pilećim njokima

29

Za pileće njoke:
– 200 g pilećeg bijelog mesa (samljevenog)
– 1 jaje
– 2 žlice parmezana (ili nekog drugog sira)
– 2 žlice krušnih mrvica
– sol, papar

Za juhu od povrća:
– 1 češnjak
– 2 mrkve
– 1 pastrnjak
– 1 celer
– 1 manji komorač
– 1 vezica medvjeđeg luka (špinata ili blitve)
– peršinov i celerov list
– 1 manji komad đumbira
– 1-2 žlice ulja
– sol i papar po ukusu.

Očistite i operite povrće, a luk, komorač, mrkvu, celer i pastrnjak isjeckajte na komadiće. U lonac stavite ulje, dodajte sitno isjeckani režanj češnjaka i sitno nasjeckani đumbir. Kratko propržite i dodajte mrkvu, celer i pastrnjak. Dopunite s oko 1 litrom vode. Posolite i popaprite, kuhajte poklopljeno na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Dok se juha kuha, pripremite ćuftice od mljevene piletine. Stavite meso u posudu i dodajte mu parmezan, krušne mrvice, jaje, posolite i popaprite, sve dobro izmješajte. Od ove smjese napravite njoke. Ako vam se učini da je smjesa rijetka dodajte još sira ili krušne mrvice. Poslije 15 minuta kuhanja povrća, dodajte jednu po jednu njoku u juhu. Kuhajte sve zajedno još 10 minuta. Nekoliko minuta prije kraja kuhanja dodajte isjeckani špinat i medvjeđi luk, te dodajte isjeckani peršinov i celerov list. Po želji jelo posipajte ribanim sirom ili dodajte vrhnje.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakNova isplata iz Programa ruralnog razvoja za preradu i pakiranje sira
Sljedeći članakKviki gric
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.