width=Priprema:
– 1 kg srnećih odrezaka
– 50 ml ulja
– 200 g luka
– 50 g suhe slanine
– 100 g celerova korijena
– 100 g peršinova korijena
– 150 g mrkve
– 100 ml pasirane rajčice
– peršinov list
– 1 žlica pekmeza od šljiva
– 1 žlica gussnela

Za marinadu:
– 1 žlica Vegete
– 2 češnja češnjaka
– 500 ml bijelog vina
– 1 lovorov list
– 1-2 klinčića
– 1 žličica borovica

Vino razrijedite s 200-300 ml vode i ostavite da zavrije. Dodajte lovorov list, klinčiće, borovicu, narezan češnjak i Vegetu. Marinadu kuhajte na laganoj vatri desetak minuta, ohladite, a zatim njome prelijte pripremljene odreske. Ostavite ih da se mariniraju na hladnom mjestu oko 3 sata. Nakon mariniranja, odreske sa svih strana popecite na zagrijanom ulju. Dodajte narezanu suhu slaninu, nasjeckani luk, mrkvu i peršinov korijen narezane na kolutiće, a celer na ploške. Odreske podlijte mješavinom vina u kojoj su se marinirali i pirjajte u poluotkrivenoj posudi oko 30 minuta. Zatim dodajte pekmez od šljiva koji ste razrijedili s 2-3 žlice vode, pasiranu rajčicu i ostatak marinade zajedno sa začinima. Nastavite pirjati na laganoj vatri oko 40 minuta dok meso ne omekša. Pred kraj kuhanja umiješajte gussnel razmućen s malo vode i kratko prokuhajte. Srneće odreske možete poslužiti uz palentu.

Prethodni članakKunić u umaku od kestena
Sljedeći članakKolač s oblatnama – Jadro
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.