width=Priprema:
– 1 kunić (1,2 do 1,5 kg)
– 5 žlica ulja
– crni mljeveni papar
– 80 g pancete narezane na ploške
– 1 žlica Vegete

Za umak:
– 400 g kuhanog i očišćenog kestena
– 200-250 ml vode
– 150 ml bijelog vina
– 20 g maslaca
– 2 žličice Vegete

Kunića narežite na veće komade, začinite Vegetom i paprom, pokrijte aluminijskom folijom i ostavite u hladnjaku oko 2 sata. Narezane komade kratko popecite sa svih strana na zagrijanom ulju, obložite narezanom pancetom, stavite na namašćenu dublju posudu i podlijte s oko 100 ml vode. Tako pripremljenog kunića pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 45 minuta. Pečenog kunića izvadite iz pećnice i stavite na toplo mjesto. Kuhani i očišćeni kesten usitnite i pomiješajte s masnoćom u kojoj se pekao kunić. Dodajte vino, maslac, vodu, Vegetu i uz stalno miješanje kratko prokuhajte. Pečenog kunića poslužite s umakom od kestena, kiflicama od krumpirova tijesta, a po želji i pirjanim bukovačama.

Prethodni članakVarivo od povrća i mesa
Sljedeći članakSočno jelo od srnetine
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.