– 1 žuta paprika
– 3 dag grož đica
– 4 dag badema
– 2 žlice koncentrata rajčice
– ½ žličice čilija
– 4 tanka teleća odreska
– sol
– 3 luka
– 2 češnja češnjaka
– 2 žlice ulja
– 2 žlica brašna
– 40 dag oguljenih rajčica (iz staklenke)
– 225 ml suhog višnjevca
– crni papar

Papriku operite i narežite. Bademe i grož đice nasjeckajte na sitne komadiće, pomiješajte chilli s koncentratom od rajčica, te namažite na odreske. Pospite ih bademima, grožđ icama i paprikom. Odreske smotajte i učvrstite čačkalicama. Dobivene rolade uvaljajte u brašno i pecite sa svih strana. Izvadite ih iz tave i u istom ulju prodinstajte luk i češnjak kojeg ste prethodno narezali na sitne komadiće. Vratite meso u tavu i dodajte mu oguljene rajčice i višnjevac. Poklopite i pustite da se pirja oko sat vremena. Začinite i poslužite uz Couscous.

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članak11. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva
Sljedeći članakTijesto punjeno kremom od vrganja
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.