height=– 1 žuta paprika
– 3 dag grož đica
– 4 dag badema
– 2 žlice koncentrata rajčice
– ½ žličice čilija
– 4 tanka teleća odreska
– sol
– 3 luka
– 2 češnja češnjaka
– 2 žlice ulja
– 2 žlica brašna
– 40 dag oguljenih rajčica (iz staklenke)
– 225 ml suhog višnjevca
– crni papar

Papriku operite i narežite. Bademe i grož đice nasjeckajte na sitne komadiće, pomiješajte chilli s koncentratom od rajčica, te namažite na odreske. Pospite ih bademima, grožđ icama i paprikom. Odreske smotajte i učvrstite čačkalicama. Dobivene rolade uvaljajte u brašno i pecite sa svih strana. Izvadite ih iz tave i u istom ulju prodinstajte luk i češnjak kojeg ste prethodno narezali na sitne komadiće. Vratite meso u tavu i dodajte mu oguljene rajčice i višnjevac. Poklopite i pustite da se pirja oko sat vremena. Začinite i poslužite uz Couscous.

Prethodni članak11. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva
Sljedeći članakTijesto punjeno kremom od vrganja
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.