height=– 6 peciva (žemlje) stara 1 dan
– 2 dcl mlijeka
– 1 vezica peršina
– 2 ljutike (luka)
– 10 dag dimljenog špeka
– 2 žlice maslaca
– 2 jaja
– 25 dag kiselog zelja

Peciva narežite na kockice, prelijte toplim mlijekom, promiješati i pustiti da neko vrijeme odstoje. Ljutiku i špek izrežite na sitne kockice. U tavici zagrijte maslac. Dodajte luk i špek i na laganoj vatri zlatno – žuto popržiti. Izmiješajte zajedno s kruhom, te smjesi dodajte jaja i sitno nasjeckani peršin, te sve dobro promiješati. Od mase napraviti 10 – 12 knedla. Knedle oblikujte vlažnim rukama. Vodu zakuhajte, posolite i stavite knedle. Kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta dok ne isplivaju na površinu. Poslužite uz kiselo zelje.

Prethodni članakKremasta juha od kukuruza
Sljedeći članakTortellini punjeni s divljači
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.