height=– 6 peciva (žemlje) stara 1 dan
– 2 dcl mlijeka
– 1 vezica peršina
– 2 ljutike (luka)
– 10 dag dimljenog špeka
– 2 žlice maslaca
– 2 jaja
– 25 dag kiselog zelja

Peciva narežite na kockice, prelijte toplim mlijekom, promiješati i pustiti da neko vrijeme odstoje. Ljutiku i špek izrežite na sitne kockice. U tavici zagrijte maslac. Dodajte luk i špek i na laganoj vatri zlatno – žuto popržiti. Izmiješajte zajedno s kruhom, te smjesi dodajte jaja i sitno nasjeckani peršin, te sve dobro promiješati. Od mase napraviti 10 – 12 knedla. Knedle oblikujte vlažnim rukama. Vodu zakuhajte, posolite i stavite knedle. Kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta dok ne isplivaju na površinu. Poslužite uz kiselo zelje.

Prethodni članakKremasta juha od kukuruza
Sljedeći članakTortellini punjeni s divljači
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.