height=– 10 dag kukuruza iz staklenke
– 1 žlica maslinovog ulja
– 1 crveni luk
– 1 mrkva
– 1 manji korijen celera
– 1 žlica
– palente
– papar
– Vegeta
– sol
– 2 žlice vrhnja za kuhanje
– 2 žlice kiselog vrhnja

Luk očistite, mrkvu i korijen celera ogulite, te narežite na ploške. Na maslinovom ulju prepržite korijenasto povrće (luk, mrkva, celer) uz dodatak soli. Podlijte vodom i dodajte Vegetu i pola količine kukuruza. Kuhajte dok povrće ne omekša. Sve izmiksajte štapnim mikserom, dodajte palentu i preostali kukuruz i vrhnje za kuhanje, te pustite da se lagano kuha još 2 minute. Okus doradite paprom. U gotovu juhu dodajte kiselo vrhnje i mažuran.

Prethodni članakGotovo milijun kuna za nasade jabuka i krušaka
Sljedeći članakKnedli od špeka
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.