Odresci s aromatičnim biljem

Pripremite:
Za povrće:
2 poriluka
400 g paprike
5 glavica luka
sol
papar
Za pečenje:
1 kg svinjeće plećke
sol
papar
oko 80 g svježeg miješanoga začinskog bilja (majčina dušica, mažuran, bosiljak, ružmarin, komorač, vlasac, peršin)
400 ml kiselog vrhnja
350 g Brzo& Fino milerama
Namastite posudu za pečenje. Poriluk očistite, operite i narežite na kolutiće te ga raspodijelite po posudi. Papriku operite, očistite, narežite i stavite na poriluk. Luk oljuštite, raspolovite, uzduž narežite na ploške i stavite na papriku. Pećnicu zagrijte na 200° C.
Meso operite, posušite i natrljajte solju i paprom. Začinsko bilje operite, protresite i nasjeckajte. Pomiješajte kiselo vrhnje i Brzo & Fino mileram, sol, papra i 2-3 žlice začinskog bilja. Meso stavite na povrće i pospite preostalim začinskim biljem. Prelijte mješavinom milerama i vrhnja sa začinskim biljem. Meso pecite 70 minuta često ga polijevajući mliječnom mješavinom tako da dobije zlatnožutu koricu. Nakon sata pećenja smanjite temperaturu na 180° C.
Pečenje izvadite, ostavite da malo odstoji te ga narežite na ploške. Preostalu mješavinu milerama i vrhnja dodajte povrću i ugrijte. Posolite i popaprite. Meso poslužite s povrćem i umakom.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.