Rezanci sa špinatom
(za 4 osobe)

Sastojci:
30 dag širokih zelenih rezanac,
sol
70 dag špinata
2 glavice luka ljutike
2 režnja češnjaka
žlicu maslaca ili margarina
1/8 l vrhnja
15 dag sira gorgonzole
papar
malo naribanog muškatnog orašćiča

Priprema:
Rezance skuhajte u slanoj vodi. špinat očistite i skuhajte. Oljuštite i usitnite češnjak; luk oljuštite, sitno nasjeckajte, pa ispržite da postane staklast. Zalijte vrhnjem, dodajte čeπnjak i vilicom zgnječeni sir. Kuhajte miješajući da dobijete umak. Ocijedite rezance i malo namastite. Ocijedite špinat i pomiješajte s rezancima. Umak od sira posolite, popaprite, začinite oraščićem i prelijte preko rezanaca.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.