Cikla s hrenom

88
Cikla s hrenom

Pripremite:
1,5 kg cikle
7 dl jabučnog octa
šalicu vode
8 dag šećera
žličicu soli
4 žlice na kockice narezanog hrena
žlicu papra u zrnu
žlicu kima
4 klinčića
lovorov list

Priprema:
Ciklu očistite, oprezno isperite, a stabljiku skratite na 1 cm. Poslažite je u lim i pecite nešto više od sata na 180° C. Zakuhajte ocat, šečer i sol i držite na toplom. Hren operite, ogulite, narežite na kockice. Na posebnom tanjuriću pripremite ostale začine. Omekšalu ciklu potopite na trenutak u hladnu vodu i rukama ogulite kožu. Brzo je narežite na kockice ili rezance. Još toplu redajte sa začinima u staklenke, prelijte vrućim sirupom, zatvorite.
Više pročitajte u našoj knjizi PRIPRAVLJANJE DOMAĆE ZIMNICE

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.