Biskvitni omlet s grožđem

Sastojci:
4 jaja
1 žlicu ruma
15 dag šećera
8 dag brašna+za lim
5 dag škrobnog brašna
1/2 praška za pecivo
maslac za lim
Za nadjev:
3 dl slatkog vrhnja
10 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 učvršćivač za šlag
40 dag grožđa ili drugoga sezonskog voća

Priprema:
Skinite bobice grožđa i operite ih pa ocijedite, a po potrebi i obrišite. Za biskvit dugo miješajte žumanjke sa šećerom i rumom. Umiješajte obje vrste brašna pomiješane s praškom te čvrsti snijeg od bjelanjaka. Obilno namastite lim, pobrašnite ga te tijestom oblikujte 12 krugova. Pecite ih 6 – 8 minuta u pećnici zagrijanoj na 200° C. Iskrenite ih na tanjur i odmah preklopite tako da gornji dio omleta bude opet odozgo. Ohlađene oprezno otvorite, napunite tučenim slatkim vrhnjem (s pola šećera u prahu, vanilin šećerom i učvršćivačem). Umetnite i voće. Pošećerite.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.