Oslić sa slaninom i kaduljom

Pripremite:
Za oslića:
600 g fileta oslića
sok 1 limuna
malo umaka worcester
sol
papar
1 svežnjić kadulje
100 g nemasne dimljene slanine narezane na ploške
Za povrće:
1 luk
500 g mrkve
50 g maslaca
100 ml bijelog vina
100 ml povrtnoga ili ribljeg temeljca
250 g mahuna (zamrznutih)
nekoliko grančica začinskog bilja (primjerice ružmarina i kadulje)
limun za ukrašavanje
Filete operite, posušite i narežite na rezance širine 4-5 cm. Pokapajte ih limunovm sokom i umakom worcester te ih posolite i popaprite. Zatim ih držite u hladioniku 15 minuta.
Pećnicu zagrijte na 200° C. Kadulju operite, protresite i natrgajte listiće. Ribu obložite slaninom te učvrstite čačkalicama.
Luk oljuštite i nasjeckajte. Mrkvu ogulite i narežite na ploške. Maslac ugrijte u kalupu za složenac te na njemu ispirjajte luk. Zatim dodajte mrkvu i kratko kratko je pirjajte. Ulijte vino i temeljac pa pecite 5 minuta u pećnici. Na to stavite riblje filete, pospite zamrznutim mahunama i pecite još 15 minuta. Potom jelo izvadite iz pećnice i poslužite u kalupu ukrašeno polovicama limuna i začinskim biljem.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.