Riblje okruglice sa špinatom

38

– 1 kg špinata
– 20 dag kozica
– 2 jaja
– 10 dag naribanog parmezana
– 15 dag krušnih mrvica
– sol
– papar
– muškatni oraščić

špinat kratko prokuhajte, ocijedite, ohladite, pa sitno nasjeckajte. Kozice sameljite te ih zajedno sa špinatom stavite u zdjelu. Dodajte prethodno umućena jaja, parmezan, polovicu količine krušnih mrvica, posolite, popaprite i naribajte muškatnog oraščića po ukusu. (Po želji možete protisnuti ili nasjeckati češnjak i dodati smjesi). Sve dobro promiješajte i ako je smjesa rijetka, dodajte još malo krušnih mrvica.Oblikujte okruglice, uvaljajte ih u mrvice i ispržite ih u dobro zagrijanom ulju s obje strane, dok ne dobiju zlatnožutu koricu. Okruglice ocijedite od suvišne masnoće na kuhinjskom papiru i poslužite tople uz kriškicu limuna.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakJuha od kiselog kupusa
Sljedeći članakRolana teletina s gaudom i maslinama
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.