height=– 1 kg špinata
– 20 dag kozica
– 2 jaja
– 10 dag naribanog parmezana
– 15 dag krušnih mrvica
– sol
– papar
– muškatni oraščić

špinat kratko prokuhajte, ocijedite, ohladite, pa sitno nasjeckajte. Kozice sameljite te ih zajedno sa špinatom stavite u zdjelu. Dodajte prethodno umućena jaja, parmezan, polovicu količine krušnih mrvica, posolite, popaprite i naribajte muškatnog oraščića po ukusu. (Po želji možete protisnuti ili nasjeckati češnjak i dodati smjesi). Sve dobro promiješajte i ako je smjesa rijetka, dodajte još malo krušnih mrvica.Oblikujte okruglice, uvaljajte ih u mrvice i ispržite ih u dobro zagrijanom ulju s obje strane, dok ne dobiju zlatnožutu koricu. Okruglice ocijedite od suvišne masnoće na kuhinjskom papiru i poslužite tople uz kriškicu limuna.

Prethodni članakJuha od kiselog kupusa
Sljedeći članakRolana teletina s gaudom i maslinama
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.