height=– 20 dag kiselog kupusa
– 1 crvena paprika (narezana)
– 20 dag suhih rebara
– 2 para kobasica za kuhanje
– 5 dag suhe mesnate slanine
– glavica luka
– 1 češanj češnjaka
– lovorov list
– 1 suhi feferon
– mljevena crvena paprika (slatka)

Kupus stavite kuhati u litru vode zajedno s narezanim suhim rebrima, nasjeckanim lukom i češnjakom, te paprikom i lovorovim listom. Kuhajte sve dok se kupus i meso posve ne skuhaju. Tada kuhana rebra izvadite iz juhe i držite na toplome. Slaninu posebno narežite na kockice, a kobasicu na kolutiće i zajedno popržite, pospite mljevenom paprikom i dodajte juhi, začinite i zatim vratite kuhana rebra. Pustite da juha lagano kuha oko 5 minuta. Prije posluživanja u juhu stavite dobro opran suhi feferon.

Prethodni članakIPARD: 1,86 milijuna kuna za peradarsku farmu
Sljedeći članakRiblje okruglice sa špinatom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.