Tijesto:
• 25 dag brašna
• 13 dag maslaca narezanog na kockice
• 2 žlice šećera
• 1 žumanjak
Nadjev:
• 50 dag crvenog šumskog voća
• 50 dag jagoda i višanja
• 5 dag gustina
• 25 dag šećera
• 1 vrećica vanilin šećera
Priprema:
Za tijesto: Brašno, maslac i šećer izmiješajte u smjesu koja nalikuje na mrvice kruha. Dodajte žumanjak i miješajte, dodajući još hladne vode ako vam se čini presuhim. Tijesto stavite u kalupe i stavite 30 min. u hladnjak. Zagrijte pećnicu na 190 ºC i pecite 30 minuta.
Za nadjev: Šumsko voće prelijte s pola litre vode i kratko prokuhajte. Pustite da se ohladi. Malo soka stavite u zdjelicu i pomiješajte s gustinom. Sok, šecer i vanilin šećer staviti da se kuha. Primiješajte gustin, kuhajte još malo, da se sve skupa poveže u fini gusti umak. Umak ulijte u tijesto i prekrijte cvjetićem.