Dizana pita s makom. Za sve ljubitelje makovnjače i okusa maka, tu je fina jednostavna dizana pita sa slatkim punjenjem od maka kojoj neće moći odoljeti.

 width=Tijesto:
– 2 dag kvasca
– 1 dl mlijeka
– 4 žumanjka
– 4 dl margarina
– 8 dl brašna

Nadjev:
– 5 dl maka
– 1 dl šećera
– 4 bjelanjka
– malo naribane
– limunove korice

Priprema: Namrvite kvasac u malo mlijeka, dodajte malo brašna i neka uzlazi na toplom. U uzašli kvasac stavite ostale sastojke i zamijesite tijesto. Neka uzlazi na toplome. Istucite bjelanjke, umiješajte šećer, mak i limunovu koricu. Uzašlo tijesto podijelite na tri dijela i razvaljajte. U namašteni lim stavite prvi list, pokrijte polovicom nadjeva. Pokrijte drugim dijelom tijesta, premažite preostalim nadjevom i pokrijte trećim listom. Ispecite.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka“

Prethodni članakNatječaj za upis MBA poslijediplomskog studija na Agronomskom fakultetu
Sljedeći članakJaffa kolač
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.