width=– 60 ml ulja
– 8 dag šećera
– 3 jaja
– 30 dag brašna
– 1 žlicica praška za pecivo
– prstohvat soli
– 1 žlicica cimeta
– 45 dag naribane mrkve
– 20 dag mljevenih oraha
– 2 žlicice vanilin šećera
– 10 dag nasjeckanog ananasa

Krema
– 10 dag maslaca
– 25 dag kremastog sira
– 20 dag kokosa
– 1 žličica vanilije
– šećer u prahu

Zagrijte pećnicu na 175 ºC. Pomiješajte ulje, šećer i jaja te dodajte brašnu, prašku za pecivo, soli i cimetu koje ste prethodno pomiješali u zdjeli. Na kraju dodajte i mrkvu, orah, vanilin šećer i ananas te sve dobro izradite. Stavite na lim i pecite 35-40 minuta. Ostavite da se ohladi, pa po sredini prerežite. Za kremu izradite maslac sa sirom dok ne dobijete homogenu smjesu. Dodajte žlicu vanilije, kokos i šećer u prahu (po želji) te miješajte dok se svi sastojci ne spoje. Smjesu nanesite na biskvit i preklopite. Na vrh isto tako nanesite smjesu, te kolač stavite u frižider da se dobro ohladi!

Prethodni članakPjenasta rolada od marelica
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.