width=

Pripremite:

– 5 bjelanjaka
– 25 dag šećera
– 1 žličica limunovog soka
– 2 žličice škroba
– 20 dag marelica (koje ste prethodno blanširali i po želji pošećerili)

Priprema:

Izmiksajte bjelanjke i postupno dodajite šećer, te miksajte dok se ne osjeti šećer pod mikserom i pod prstima, dodajte limunov sok i škrob i promiješajte. Papir za pečenje malo namažite maslacem i premažite smjesom bjelanjaka. Pecite 10 minuta na 180 ºC, pa smanjite na 160 ºC i pecite još 15 minuta.

Kada je smjesa pečena, izvadite i ostavite da se ohladi. Nanesite marelice i zarolajte. (Po želji možete dodati i tučeno vrhnje). Stavite u hladnjak da se ohladi i poslužite.

Prethodni članakKruh s povrćem
Sljedeći članakEgzotične šnite
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.