width=– 50 dag oštrog brašna  
– 20 dag kukuruznog brašna
– 2.5 dag kvasca
– 4 dag ulja
– 5 dl vode
– 7 dag maslina nasjeckanih
– 1 rajčica sitno nasjeckana
– 1 žuta paprika nasjeckana
-1 manja glavica luka sitno nasjeckana

Kukuruzno brašno stavite u posudu i prelijte s 2 dl kipuće vode. Dobro promiješajte i ostavite da se potpuno ohladi. U malo oštrog brašna razmrvite svježi kvasac, dodajte malo tople (ne vruće) vode i sve dobro promiješajte. Ostavite na toplom dok kvas ne naraste. Pomiješajte obje vrste brašna, dodajte, kvasac, toplu vodu i ulje. Dobro umijesite tijesto i, ako je potrebno, dodajte još malo vode da bude mekano (ne gnjecavo). Tijesto ostavite pokriveno na toplom mjestu dok se ne udvostruči. Dodajte povrće i premijesite tijesto. Podijelite ga u dva dijela i napravite štruce. Stavite ih u prikladnu, malo nauljenu posudu, pokrijte i ostavite na toplom da se diže još pola sata. Pecite kruh u vrućoj pećnici 45 minuta na temperaturi 180°C.

Prethodni članakPropisi Europske unije u području higijene mlijeka
Sljedeći članakPjenasta rolada od marelica
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.