width=– 50 dag oštrog brašna  
– 20 dag kukuruznog brašna
– 2.5 dag kvasca
– 4 dag ulja
– 5 dl vode
– 7 dag maslina nasjeckanih
– 1 rajčica sitno nasjeckana
– 1 žuta paprika nasjeckana
-1 manja glavica luka sitno nasjeckana

Kukuruzno brašno stavite u posudu i prelijte s 2 dl kipuće vode. Dobro promiješajte i ostavite da se potpuno ohladi. U malo oštrog brašna razmrvite svježi kvasac, dodajte malo tople (ne vruće) vode i sve dobro promiješajte. Ostavite na toplom dok kvas ne naraste. Pomiješajte obje vrste brašna, dodajte, kvasac, toplu vodu i ulje. Dobro umijesite tijesto i, ako je potrebno, dodajte još malo vode da bude mekano (ne gnjecavo). Tijesto ostavite pokriveno na toplom mjestu dok se ne udvostruči. Dodajte povrće i premijesite tijesto. Podijelite ga u dva dijela i napravite štruce. Stavite ih u prikladnu, malo nauljenu posudu, pokrijte i ostavite na toplom da se diže još pola sata. Pecite kruh u vrućoj pećnici 45 minuta na temperaturi 180°C.

Prethodni članakPropisi Europske unije u području higijene mlijeka
Sljedeći članakPjenasta rolada od marelica
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.