Sastojci (za 6 – 8 čaša):

✦400 ml vrhnja za šlag

✦150 g čokolade za kuhanje

✦150 g Nutelle

✦500 g sira mascarpone

✦100 g pečenih sjeckanih lješnjaka

Priprema: Zagrijati 150 ml vrhnja za šlag do vrenja pa dodati čokoladu izlomljenu na kockice i miješati pjenjačom dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi do sobne temperature. Mascarpone izmiksati sa Nu­tellom. Ručno umiješati mekše umućeno preostalo vrhnje za šlag. Dodati čokoladu otopljenu u vrhnju i ručno sjediniti. Na dno čaša staviti sloj sjeckanih lješnjaka, pa kremu nanijeti slastičarskom vrećicom i ponoviti postupak u 2-3 sloja, ovisno o veličini čaša.

Ganache:

✦100 ml vrhnja za šlag

✦100 g čokolade za kuhanje

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i izmiješati da se čoko­lada otopi. Dobro ohladiti u hladnjaku najmanje neko­liko sati pa pomoću slastičarske vrećice ukrasiti desert.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakModel bez vage
Sljedeći članakŠumska vila
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.