Sastojci (za 6 – 8 čaša):

✦400 ml vrhnja za šlag

✦150 g čokolade za kuhanje

✦150 g Nutelle

✦500 g sira mascarpone

✦100 g pečenih sjeckanih lješnjaka

Priprema: Zagrijati 150 ml vrhnja za šlag do vrenja pa dodati čokoladu izlomljenu na kockice i miješati pjenjačom dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi do sobne temperature. Mascarpone izmiksati sa Nu­tellom. Ručno umiješati mekše umućeno preostalo vrhnje za šlag. Dodati čokoladu otopljenu u vrhnju i ručno sjediniti. Na dno čaša staviti sloj sjeckanih lješnjaka, pa kremu nanijeti slastičarskom vrećicom i ponoviti postupak u 2-3 sloja, ovisno o veličini čaša.

Ganache:

✦100 ml vrhnja za šlag

✦100 g čokolade za kuhanje

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i izmiješati da se čoko­lada otopi. Dobro ohladiti u hladnjaku najmanje neko­liko sati pa pomoću slastičarske vrećice ukrasiti desert.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakModel bez vage
Sljedeći članakŠumska vila
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.