Biskvit:
✦6 jaja
✦130 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦½ praška za pecivo
✦180 g čokolade za kuhanje
Priprema: Bjelanjke pjenasto izmiksati uz postupno dodavanje šećera. Žumanjke miksati s vanilin šećerom i praškom za pecivo pa dodati u mikrovalnoj pećnici ili na pari otopljenu i malo ohlađenu čokoladu. Na kraju ručno umiješati snijeg od bjelanjaka. Uliti u kalup dimenzije 32 x 21 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C, oko 25 minuta.
Žele:
✦2 pudinga od maline
✦400 ml vode
✦5 žlica šećera
✦400 g voća (maline i kupine)
Priprema: Dio vode promiješati s pudingom. Ostatak vode kuhati s voćem i šećerom par minuta na laganoj temperaturi te ukuhati puding. Miješati kuhajući dok se krema ne zgusne, malo ohladiti i premazati po ohlađenom biskvitu. Staviti u hladnjak.
Krema:
✦½ mljevene želatine (5 g)
✦250 g mascarpone sira
✦3 žlice Nutelle
✦2 šlag kreme od čokolade
✦200 ml mlijeka
Priprema: Želatinu pomiješati sa 2 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. Umutiti mascarpone sobne temperature sa Nutellom. Postupno umiješati špatulom šlag kremu umućenu s mlijekom. Želatinu otopiti na najmanjoj vatri i umiješati u nju 2 – 3 žlice kreme, pa ručno sjediniti s ostatkom kreme. Premazati po želeu.
Dekoracija:
✦1 šlag krema od čokolade
✦mlijeko
Priprema: Ukrasiti šlag kremom od čokolade uz pomoć slastičarske vrećice. Dobro ohladiti.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači