width=Za tijesto:
– 45 dag glatkog brašna
– 25 dag maslaca
– korica limuna
– 2-3 žlice maraschino likera
– 3 žlice šećera

Za nadjev:
– 1 kg očišćenih jabuka
– 15 dag šećera (ako su jabuke kisele, i više, prema ukusu)
– 1 burbon vanilija
– cimet
– 2 žlice škrobnog brašna

Pomiješajte sve sastojke za tijesto i umijesite prhko tijesto. Rastegnite ga na komadu papira za pečenje i odmah stavite na lim. Narežite jabuke na ploške, pomiješajte sa šećerom, začinima i škrobnim brašnom. Stavite ga na sredinu tijesta i rubove tijesta prevrnite preko nadjeva. Pecite oko 40 min na 180°C. Uz kolač poslužite slatko, tučeno vrhnje ili sladoled.

Prethodni članakSvinjski lungić u umaku od kestena i gljiva
Sljedeći članakHugo koktel
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.