Tijesto (za oko 16 tortica):
– 4 bjelanjka
– 15 dag šećera
– 20 dag oraha
– 2 žlice krušnih mrvica
– 1 žlica oštrog brašna
– ribana korica limuna
Preljev:
– 4 žlice soka od naranče
– 2 žlice Grand Marniera ili ruma
Ganache:
– 20 dag čokolade za kuhanje
– 2 dcl vrhnja za šlag
Krema:
– 4 žumanjka
– 15 dag šećera
– 2 žlice oštrog brašna
– sok i korica 1 naranče
– 20 dag maslaca
Za ukras:
– 2 vrećice šlag kreme okusa vanilije ili 1,5 dcl vrhnja za šlag
Priprema biskvita: Bjelanjke istući sa šećerom u čvrst snijeg, polako umiješati orahe pomiješane s mrvicama i brašnom, te limunovu koricu. Peći u kalupu obloženom papirom za pečenje, 27 x 30 cm, 12 – 15 minuta, na 180 °C. Ohladiti.
Priprema preljeva: Pomiješati sok i rum, pa preliti preko biskvita. Obručima ili kalupima izrezivati krugove u biskvitu promjera 6 – 8 cm.
Priprema ganachea: Sjeckanu čokoladu preliti kipućim vrhnjem i miješati dok se čokolada ne otopi. Malo ohladiti. Oko svakog kružića biskvita staviti obruč, te staviti malo ganachea.
Priprema kreme: Žumanjke, šećer, brašno, sok i koricu naranče izmiješati i kuhati na pari. Ohladiti, te dodati pjenasto izrađen maslac sobne temperature. Kremu staviti u slastičarsku vrećicu, pa u svaki kalup staviti malo i zagladiti. Dobro ohladiti, pa skinuti kalup.
Dekoriranje: šlag kremu napraviti prema uputi s vrećice ili čvrsto istući šlag. Ukrašavati pomoću slastičarske vrećice.
Recept iz knjige „Premium kolači – deserti i slastice“