Jaffa u oblatnama

200

Sastojci:
– 2 lista oblatne
– 300 ml mlijeka
– 300 g šećera
– 100 g čokolade za kuhanje
– 250 g margarina
– sok od 2 naranče
– 700 g mljevenih petit keksa
– 300 g jaffa keksa

Glazura:
– 200 g mliječne čokolade
– 6 žlica ulja

Priprema: Prokuhati mlijeko, šećer, čokoladu i margarin. Ostaviti da se ohladi. Ocijediti dvije naranče, dodati sok u kremu te dodati mljevene kekse. Na list oblatne staviti pola kreme, poslagati jaffa kekse s čokoladnim dijelom prema gore, premazati drugom polovicom kreme i prekriti drugim listom oblatne. Staviti čistu kuhinjsku krpu i na nju nešto teško da stisne kolač. Ostaviti preko noći na hladnom.

Priprema glazure: Na pari otopiti čokoladu i ulje, te preliti po kolaču.

Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakBezbrižno grijanje u vašem domu sa solarnom energijom!
Sljedeći članakHrvatskoj potrebno 459 milijuna eura za razminiranje šumskog prostora
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.