Sočne, slojevite i neodoljivo kremaste – Jagolina kocke idealan su proljetni kolač koji spaja bogatu čokoladnu kremu i laganu voćnu svježinu jagoda. Ovaj recept dolazi iz naše kuharice Premium kolači – deserti i slastice i savršen je za posebne prigode, druženja ili jednostavno – uživanje u dobrom zalogaju. Priprema je jednostavna, a rezultat je pravi vizualni i okusni užitak!
Biskvit:
✦6 jaja
✦12 žlica šećera
✦50 ml mlijeka
✦10 žlica brašna
✦2 žlice kakaa
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Jaja miksati sa šećerom. Dodati mlijeko i na kraju umiješati brašno prosijano s kakaom i praškom za pecivo. Smjesu podijeliti na dva dijela i oba peći u kalupu obloženom papirom za pečenje, dimenzija 20 x 30 cm, na 180 °C, 10 – 15 minuta.
Krema od čokolade:
✦500 ml mlijeka
✦4 žlice brašna
✦1 žlica gustina
✦4 žlice šećera
✦200 g čokolade za kuhanje
✦150 g maslaca
Priprema: U malo mlijeka promiješati brašno, gustin i šećer, pa ukuhati u ostatak mlijeka. Zakuhati kremu uz stalno miješanje dok se ne zgusne. U vruće dodati sjeckanu čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Po samom rubu kreme staviti prozirnu foliju kako se ne bi na vrhu stvorila korica. U ohlađeno umiksati izrađeni maslac sobne temperature. Prvi biskvit namazati čokoladnom kremom.
Krema od jagode:
✦250 g jagoda
✦2 – 3 žlice šećera
✦300 ml vrhnja za šlag
✦1 mljevena želatina
Priprema: Jagode sa šećerom usitniti štapnim mikserom. Dodati tučeno vrhnje za šlag i želatinu pripremljenu prema uputi na vrećici. Namazati po čokoladnoj kremi i pokriti drugim biskvitom.
Za ukras:
✦200 ml vrhnja za šlag
✦polovice jagoda
Priprema: Ukrasiti sa šlagom i jagodama.
Recept iz knjige Premium kolači – deserti i slastice