Sočne, slojevite i neodoljivo kremaste – Jagolina kocke idealan su proljetni kolač koji spaja bogatu čokoladnu kremu i laganu voćnu svježinu jagoda. Ovaj recept dolazi iz naše kuharice Premium kolači – deserti i slastice i savršen je za posebne prigode, druženja ili jednostavno – uživanje u dobrom zalogaju. Priprema je jednostavna, a rezultat je pravi vizualni i okusni užitak!

Biskvit:

✦6 jaja

✦12 žlica šećera

✦50 ml mlijeka

✦10 žlica brašna

✦2 žlice kakaa

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Jaja miksati sa šećerom. Dodati mlijeko i na kraju umiješati brašno prosijano s kakaom i praškom za pecivo. Smjesu podi­jeliti na dva dijela i oba peći u kalupu oblože­nom papirom za pečenje, dimenzija 20 x 30 cm, na 180 °C, 10 – 15 minuta.

Krema od čokolade:

✦500 ml mlijeka

✦4 žlice brašna

✦1 žlica gustina

✦4 žlice šećera

✦200 g čokolade za kuhanje

✦150 g maslaca

Priprema: U malo mlijeka promiješati brašno, gustin i šećer, pa ukuhati u ostatak mlijeka. Zakuhati kremu uz stalno miješanje dok se ne zgusne. U vruće dodati sjeckanu čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Po samom rubu kreme staviti prozirnu foliju kako se ne bi na vrhu stvorila korica. U ohlađeno umik­sati izrađeni maslac sobne temperature. Prvi biskvit namazati čokoladnom kremom.

Krema od jagode:

✦250 g jagoda

✦2 – 3 žlice šećera

✦300 ml vrhnja za šlag

✦1 mljevena želatina

Priprema: Jagode sa šećerom usitniti šta­pnim mikserom. Dodati tučeno vrhnje za šlag i želatinu pripremljenu prema uputi na vrećici. Namazati po čokoladnoj kremi i po­kriti drugim biskvitom.

Za ukras:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦polovice jagoda

Priprema: Ukrasiti sa šlagom i jagodama.

Recept iz knjige Premium kolači – deserti i slastice

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Mozart kuglice

Prethodni članakRuralni turizam je važan za opstanak hrvatskog sela
Sljedeći članakIločki podrumi ulažu milijune u vinograde: Evo koja sorta dominira sadnjom!
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.