Sočne, slojevite i neodoljivo kremaste – Jagolina kocke idealan su proljetni kolač koji spaja bogatu čokoladnu kremu i laganu voćnu svježinu jagoda. Ovaj recept dolazi iz naše kuharice Premium kolači – deserti i slastice i savršen je za posebne prigode, druženja ili jednostavno – uživanje u dobrom zalogaju. Priprema je jednostavna, a rezultat je pravi vizualni i okusni užitak!

Biskvit:

✦6 jaja

✦12 žlica šećera

✦50 ml mlijeka

✦10 žlica brašna

✦2 žlice kakaa

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Jaja miksati sa šećerom. Dodati mlijeko i na kraju umiješati brašno prosijano s kakaom i praškom za pecivo. Smjesu podi­jeliti na dva dijela i oba peći u kalupu oblože­nom papirom za pečenje, dimenzija 20 x 30 cm, na 180 °C, 10 – 15 minuta.

Krema od čokolade:

✦500 ml mlijeka

✦4 žlice brašna

✦1 žlica gustina

✦4 žlice šećera

✦200 g čokolade za kuhanje

✦150 g maslaca

Priprema: U malo mlijeka promiješati brašno, gustin i šećer, pa ukuhati u ostatak mlijeka. Zakuhati kremu uz stalno miješanje dok se ne zgusne. U vruće dodati sjeckanu čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Po samom rubu kreme staviti prozirnu foliju kako se ne bi na vrhu stvorila korica. U ohlađeno umik­sati izrađeni maslac sobne temperature. Prvi biskvit namazati čokoladnom kremom.

Krema od jagode:

✦250 g jagoda

✦2 – 3 žlice šećera

✦300 ml vrhnja za šlag

✦1 mljevena želatina

Priprema: Jagode sa šećerom usitniti šta­pnim mikserom. Dodati tučeno vrhnje za šlag i želatinu pripremljenu prema uputi na vrećici. Namazati po čokoladnoj kremi i po­kriti drugim biskvitom.

Za ukras:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦polovice jagoda

Priprema: Ukrasiti sa šlagom i jagodama.

Recept iz knjige Premium kolači – deserti i slastice

Prethodni članakRuralni turizam je važan za opstanak hrvatskog sela
Sljedeći članakIločki podrumi ulažu milijune u vinograde: Evo koja sorta dominira sadnjom!
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.