Sastojci:

✦175 g maslaca

✦25 g kakaa

✦135 g smeđeg šećera

✦2 jaja

✦75 g glatkog brašna

✦1 žličica praška za pecivo

✦2 zrele banane

✦50 g sjeckanih badema (ili lješnjaka)

✦60 g čokolade za kuhanje

Priprema: Otopiti 50 g maslaca i pomiješati s kakaom. Pjenasto umutiti mikserom preo­stali maslac sobne temperature sa šećerom. Dodati jaja i maslac s kakaom, a zatim i braš­no prosijano s praškom za pecivo, gnječene banane, orašasto voće i sjeckanu čokoladu. Smjesu rasporediti u kalup dimenzije 20 x 20 cm obložen papirom za pečenje i peći 30 – 40 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 °C. Treba ostati malo vlažan.

Ganache:

✦60 g čokolade za kuhanje

✦30 ml vrhnja za šlag

Priprema: Sitno nasjeckati čokoladu pa ju preliti vrelim vrhnjem za šlag i dobro promi­ješati da se čokolada otopi. Preliti po ohlađe­nom kolaču. Ukrasiti listićima badema.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Čupava kata

Prethodni članakZašto je John Deere najprodavaniji traktor u Hrvatskoj?
Sljedeći članakNova uloga zaštite bilja u poljoprivredi
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.