Tijesto:
✦8 jaja
✦19 dag šećera
✦19 dag prženih, mljevenih lješnjaka (ili oraha)
✦10 dag kakaa
✦1 žlica ruma za kolače
Priprema: Izmiksati čvrst snijeg od bjelanjaka sa soli, pa postupno dodavati šećer. Pjenjačom istući žumanjke s 1/3 šećera i postupno dodavati sve ostale sastojke. Umiješati snijeg od bjelanaca. Izliti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje veličine 33 × 34 cm i peći na 180 °C, 15 – 20 minuta. Ohladiti.
Prva krema:
✦5 dag bijele čokolade
✦30 dag čokolade za kuhanje
✦1,5 dcl mlijeka
✦6 dcl vrhnja za šlag
Priprema: Obje vrste čokolade otopiti na pari, pa u njih umiješati hladno mlijeko. Izmiksati čvrst šlag, pa u njega polako umiksati čokolade. Premazati kremu preko biskvita.
Druga krema:
✦2,5 dcl mlijeka
✦2 vrećice šlag kreme vanilija
✦2 vanilin šećera
✦10 – 15 dag mljevenih oraha
✦2 žlice ruma za kolače
Priprema: Izmiksati šlag kreme s mlijekom, umiješati vanilin šećere, rum i orahe. Premazati preko prve kreme.
Za ukras:
✦10 dag čokolade za kuhanje
✦½ dcl ulja
✦10 dag mljevenih oraha
Priprema: Otopiti čokoladu i ulje na pari, pa prošarati po kolaču. Posuti s mljevenim orasima. Dobro ohladiti.
Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice