Tijesto:
✦15 dag maslaca
✦17 dag šećera
✦malo soli
✦3 jaja
✦23 dag oštrog brašna
✦3 žllice kakaa
✦1 žličica praška za pecivo
✦1 žlica ruma
✦1 dcl mlijeka
Priprema: Pjenasto izmiksati omekšali maslac sa šećerom i malo soli, umiješati jedno po jedno jaje, a zatim naizmjence dodati brašno pomiješano s kakaom i praškom, te mlijeko s rumom. Pećnicu ugrijati na 180 °C, a lim dimenzije 28 x 20 cm obložiti papirom za pečenje.
Nadjev:
✦1 limenka kompota od krušaka (460 g voća)
Priprema: Kruške ocijediti i sačuvati 0,5 dcl soka od kompota. Kruške narezati na tanje kriške. Tijesto staviti u obložen lim, a po tijestu lepezasto rasporediti kriške krušaka, pa staviti peći oko 20 minuta. Provjeriti čačkalicom kad je pečeno. Ohladiti.
Za ukras:
✦7 dag čokolade
✦2 dcl vrhnja za šlag
✦1 – 2 žlice šećera u prahu
✦2 vanilin šećera
1 kremfix
2 žlice milerama
Priprema: Čokoladu otopiti u vrećici za zamrzavanje, na kojoj odrezati mali rubić, pa na papiru za pečenje crtati ukrase s uzorkom rešetke. Ostaviti da se stisnu. Istući vrhnje u šlag, dodajući šećera u prahu, vanilin šećer i kremfix. Dodati i sačuvani sok od kompota i mileram. Staviti u slastičarsku vrećicu, pa istiskati puslice po kolaču. Sve posuti kakaom.
Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice