Sastojci:

✦2 jaja

✦150 g smeđeg šećera

✦1 vanilin šećer

✦korica limuna i naranče

✦50 ml ulja

✦200 g jogurta

✦200 g oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

I još:

✦3 jabuke

✦2 žlice smeđeg šećera

✦2 žličice cimeta

Priprema: Izmiksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom da smjesa postrane pjenasta. Do­dati koricu limuna i naranče pa postupno uliti ulje uz neprekidno miješanje. Dodati jogurt i na kraju brašno prosijano s praškom za pecivo. Uliti u kalup promjera 24 cm oblo­žen papirom za pečenje a stranice premaza­ti maslacem. Oguliti jabuke i narezati ih na tanke ploške pa ih gusto poslagati po cijeloj površini tijesta u krugovima.

Posuti jabuke smeđim šećerom pomiješanim sa cimetom pa peći na 180 °C oko 35 minuta do zlatne boje i karamelizirane korice. Provjeriti čačka­licom, te pečeno izvaditi i ostaviti da se ohla­di u kalupu barem 15 minuta.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakNova platforma ePosjednik za vođenje registra svinja
Sljedeći članakAurora
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.