Sastojci:

✦2 jaja

✦150 g smeđeg šećera

✦1 vanilin šećer

✦korica limuna i naranče

✦50 ml ulja

✦200 g jogurta

✦200 g oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

I još:

✦3 jabuke

✦2 žlice smeđeg šećera

✦2 žličice cimeta

Priprema: Izmiksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom da smjesa postrane pjenasta. Do­dati koricu limuna i naranče pa postupno uliti ulje uz neprekidno miješanje. Dodati jogurt i na kraju brašno prosijano s praškom za pecivo. Uliti u kalup promjera 24 cm oblo­žen papirom za pečenje a stranice premaza­ti maslacem. Oguliti jabuke i narezati ih na tanke ploške pa ih gusto poslagati po cijeloj površini tijesta u krugovima.

Posuti jabuke smeđim šećerom pomiješanim sa cimetom pa peći na 180 °C oko 35 minuta do zlatne boje i karamelizirane korice. Provjeriti čačka­licom, te pečeno izvaditi i ostaviti da se ohla­di u kalupu barem 15 minuta.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakNova platforma ePosjednik za vođenje registra svinja
Sljedeći članakAurora
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.