Kardinal šnite. Sočna, kremasta i lagana poslastica prava je kraljica ljeta, bar kada su osvježavajuće poslastice u pitanju, a nestaje u trenu s tanjura.

 width=Beze:
10 bjelanjaka
18 dag šećera
½ žlice octa

Tijesto:
3 žumanjka
2 jaja
6 dag šećera
2 vanilin šećera
6 dag oštrog brašna

Preljev:
fina marmelada od višanja

Krema:
½ l vrhnja za šlag
2 šlagfiksa

Priprema bezea: Od bjelanjaka napraviti snijeg. Postupno dodavati šećer i ocat. U četvrtastom kalupu slastičarskom vrećicom istiskivati smjesu po dužini kako bi se dobile pruge. Između pruga dodati tijesto.

Priprema tijesta: Žumanjke i jaja umutiti sa šećerom, pa dodati brašno. Smjesu izliti između pruga od bjelanjaka i peći na 160 °C oko 30 minuta. Ohladiti i prerezati na pola.

Priprema preljeva: Polovicu biskvita premazati marmeladom.

Priprema preljeva: Vrhnje sa šlagfiksom istući u čvrst šlag. Premazati po marmeladi pa poklopiti drugim dijelom biskvita. Kolač rezati na tanke šnite.

Savjet: Ako nemate slastičarsku vrećicu, možete koristiti običnu vrećicu za zamrzavanje.

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakRoščići
Sljedeći članakSladoled kolač
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.