Sastojci:

✦400 g petit keksa

Krema:

✦800 ml mlijeka

✦2 pudinga od čokolade

✦100 g šećera

✦100 g čokolade za kuhanje

✦100 g mliječne čokolade

✦400 ml vrhnja za šlag

✦1 vrećica mljevene želatine

Priprema: Želatinu pomiješati sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. U malo mlijeka razmutiti puding, a ostatak mlije­ka sa šećerom i obje vrste čokolade staviti kuhati. Ukuhati puding, cijelo vrijeme mi­ješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. Umiješati otopljenu želatinu i pokri­ti prozirnom folijom. U ohlađeno umiksati prethodno umućeno vrhnje za šlag. U kalup dimenzije 32 x 21 cm složiti red petit keksa kratko močenih u mlijeku. Rasporediti pola kreme, ponovo složiti kekse i kremu. Staviti u hladnjak.

Preljev:

✦1 staklenka kompota od višanja

✦500 ml soka od višanja

✦2 preljeva za torte

✦3 žlice šećera

Priprema: Zakuhati sok od višanja s prelje­vom i šećerom. Višnje iz kompota poslagati na kremu i preliti preljevom. Ohladiti u hlad­njaku da se kolač stisne.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Julka šnite
Prethodni članakKlijanje i nicanje trava
Sljedeći članakPoluatomatske punilice za vino
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.