Tijesto :
– 1 oblatna
– 4 jaja
– 20 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 20 dag oraha
– Malo praška za pecivo
Glazura :
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 dag maslaca
– 3 žlice ulja
– 1 žlica vode
– 1 žumanjak
– 15 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 šalica jake crne kave
– 20 dag margarina
Glazura :
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 dag maslaca
– 3 žlice ulja
– 1 žlica vode
Priprema tijesta: U lim staviti oblatnu. Ostale sastojke izmiksati, smjesu izliti na oblatnu i peći oko 15 minuta na 180 °C.
Priprema kreme: Kuhati žumanjak, šećer i vanilin šećer na pari, pa postepeno dodavati kavu. U ohlađeno dodati omekšali margarin. Premazati preko ohlađenog biskvita.
Priprema glazure: Rastopiti čokoladu, maslac, ulje i vodu na pari uz miješanje. Preliti preko kreme.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2