Kava šnite. Ako volite kombinaciju okusa oraha, čokolade i kave – ovaj recept je za vas pun pogodak! Jedina mana mu je što se brzo nestaje s tanjura.

 width=Tijesto :
– 1 oblatna
– 4 jaja
– 20 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 20 dag oraha
– Malo praška za pecivo

Glazura :
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 dag maslaca
– 3 žlice ulja
– 1 žlica vode
– 1 žumanjak
– 15 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 šalica jake crne kave
– 20 dag margarina

Glazura :
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 dag maslaca
– 3 žlice ulja
– 1 žlica vode

Priprema tijesta: U lim staviti oblatnu. Ostale sastojke izmiksati, smjesu izliti na oblatnu i peći oko 15 minuta na 180 °C.

Priprema kreme: Kuhati žumanjak, šećer i vanilin šećer na pari, pa postepeno dodavati kavu. U ohlađeno dodati omekšali margarin. Premazati preko ohlađenog biskvita.

Priprema glazure: Rastopiti čokoladu, maslac, ulje i vodu na pari uz miješanje. Preliti preko kreme.

 

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2