Tijesto :
– 1 oblatna
– 4 jaja
– 20 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 20 dag oraha
– Malo praška za pecivo

Glazura :
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 dag maslaca
– 3 žlice ulja
– 1 žlica vode
– 1 žumanjak
– 15 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 šalica jake crne kave
– 20 dag margarina

Glazura :
– 10 dag čokolade za kuhanje
– 5 dag maslaca
– 3 žlice ulja
– 1 žlica vode

Priprema tijesta: U lim staviti oblatnu. Ostale sastojke izmiksati, smjesu izliti na oblatnu i peći oko 15 minuta na 180 °C.

Priprema kreme: Kuhati žumanjak, šećer i vanilin šećer na pari, pa postepeno dodavati kavu. U ohlađeno dodati omekšali margarin. Premazati preko ohlađenog biskvita.

Priprema glazure: Rastopiti čokoladu, maslac, ulje i vodu na pari uz miješanje. Preliti preko kreme.

 

Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2

 

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakTjestenina u umaku od sira
Sljedeći članakRum tortice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.