Keks kapica

94

Biskvit
– 4 jaja
– 15 dag šećera
– 15 dag brašna
– 4 žlice hladne vode
– 1 vrećica praška za pecivo

Nadjev
– 1/2 l crnog vina
– 15 dag šećera
– 1 čaša vode
– 5 dag kukuruznog škroba
– 1 kg crvenih bobica
– 2 paketa petit beurre keksa
– 3 čaše slatkog vrhnja
– 1 vrećica učvrščivača za šlag
– šećer u prahu

Za biskvit izmutite jaja i šećer. Pomiješajte vodu, brašno i prašak za pecivo i dodajte jajima i šećeru. Pecite 10-15 minuta na 180 ºC. Crveni žele ćete dobite tako što ćete prokuhati vino i šećer. Dodajte škrob kojeg ste prije toga dobro razmutili u vodi. Zatim dodajte bobice i sve zajedno još jednom prokuhajte. Ostavite da se hladi barem 3-4 sata. Ohla đeni žele nanesite na biskvit. Vrhnje dobro istucite zajedno s ucvrščivačem za šlag. Nanesite ga na žele. Posložite kekse po kolaču i po želji ga pospite šećerom u prahu.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakGovedina u crnom vinu
Sljedeći članakKolač od lješnjaka s voćem
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.