width=

Sastojci za biskvit:
– 4 jaja
– 15 dag šećera
– 15 dag brašna
– 4 žlice hladne vode
– 1 vrećica praška za pecivo

Sastojci za nadjev:
– 1/2 l crnog vina
– 15 dag šećera
– 1 čaša vode
– 5 dag kukuruznog škroba
– 1 kg crvenih bobica
– 2 paketa petit beurre keksa
– 3 čaše slatkog vrhnja
– 1 vrećica učvrščivača za šlag
– šećer u prahu

Priprema za biskvit:

Izmutite jaja i šećer. Pomiješajte vodu, brašno i prašak za pecivo te dodajte jajima i šećeru. Pecite 10-15 minuta na 180 ºC.

Priprema za crveni žele:

Crveni žele ćete dobite tako što ćete prokuhati vino i šećer. Dodajte škrob kojeg ste prije toga dobro razmutili u vodi. Zatim dodajte bobice i sve zajedno još jednom prokuhajte. Ostavite da se hladi barem 3-4 sata. Ohlađeni žele nanesite na biskvit.

Vrhnje dobro istucite zajedno s učvrščivačem za šlag. Nanesite ga na žele.

Posložite kekse po kolaču i po želji ga pospite šećerom u prahu.

Prethodni članakGovedina u crnom vinu
Sljedeći članakKolač od lješnjaka s voćem
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.